ALPINISTIČNA ŠOLA

V petek, 1. vinotoka bo ob 19. uri v prostorih GRS Koroške prvo predavanje in vaje iz prve pomoči.  Predavnje z demonstracijami in vajami bo imel član našega kluba, gorski reševalec in reševalec letalec dr. Jurij Gorjanc. Kot izkušenemu alpinistu in reševalcu mu bo zagotovo zanimivo prisluhniti.

Jurij bo zaradi službe začel s predavanjem ob 19, 45. Zato računajte na to, da bomo končali malo bolj pozno, kot običajno. Čas pred predavanjem bomo zapolnili z ogledom 40 minutnega filma o naši lanski odpravi v Cordillero Blanco. Bodite točni.

Soboto, 2.10. (za nas bo bolj vodotok) pa si rezervirajte za prvo celodnevno skupno turo. Podali se bomo v domačo Raduho, preplezali kako lahko smerco ter imeli praktične vaje o pripravi sidrišča v kopni skali.

Za soboto rabite naslednjo opremo: plezalni pas, čelado, kladivo, pomožne vrvice, podaljševalne zanke, vponke na matico, kak sistem, reverso 3, plezalke ali drugo primerno obutev, dobro voljo ter glede na vaše potrebe tudi malico (voda je pri GRS bajti). V petek po predavanju se dogovorimo za čas odhoda ter glede opreme, če bo komu kaj manjkalo.

Tisti, ki tega še niste storili, prinesite tudi prvi obrok za šolnino.

Do takrat pa – imejte se lepo.

Igor

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »