ALPINISTIČNA ŠOLA

V petek, 1. vinotoka bo ob 19. uri v prostorih GRS Koroške prvo predavanje in vaje iz prve pomoči.  Predavnje z demonstracijami in vajami bo imel član našega kluba, gorski reševalec in reševalec letalec dr. Jurij Gorjanc. Kot izkušenemu alpinistu in reševalcu mu bo zagotovo zanimivo prisluhniti.

Jurij bo zaradi službe začel s predavanjem ob 19, 45. Zato računajte na to, da bomo končali malo bolj pozno, kot običajno. Čas pred predavanjem bomo zapolnili z ogledom 40 minutnega filma o naši lanski odpravi v Cordillero Blanco. Bodite točni.

Soboto, 2.10. (za nas bo bolj vodotok) pa si rezervirajte za prvo celodnevno skupno turo. Podali se bomo v domačo Raduho, preplezali kako lahko smerco ter imeli praktične vaje o pripravi sidrišča v kopni skali.

Za soboto rabite naslednjo opremo: plezalni pas, čelado, kladivo, pomožne vrvice, podaljševalne zanke, vponke na matico, kak sistem, reverso 3, plezalke ali drugo primerno obutev, dobro voljo ter glede na vaše potrebe tudi malico (voda je pri GRS bajti). V petek po predavanju se dogovorimo za čas odhoda ter glede opreme, če bo komu kaj manjkalo.

Tisti, ki tega še niste storili, prinesite tudi prvi obrok za šolnino.

Do takrat pa – imejte se lepo.

Igor

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »