ANDREJ IN JURIJ V DVOMLJIVKI

Dvomljivka, III+,40O/II, 30O, 240m, 2 h

Z Andrejem sva se sprva namenila v Veliko Raduho, a 10 cm pršiča na Grohotu naju je odvrnilo od dolgega gaženja. Tudi kak plaz ni bil izključen.
Zato naju je pritegnila stena Durc in sprehod-tako sva mislila-po Dvomljivki. Sam je še nisem plezal, bila pa je skoraj Cigijeva dvorna smer. Do vstopa v predzadnji raztežaj sva šla nenavezana, tam pa sva se zaradi razmer na mojo prošnjo navezala. Nič ni kazalo o kakem idealnem pikanju po ledu ali trdem snegu. Poledenele plate, ledu premalo za dober prijem derez, na skalah kakih 20 cm pršiča, v grapicah še kaj več. Zato je bilo treba v tankih rokavicah pokazati pravo mero občutka, ki ga Andrej ima v malem prstu (zato ga je verjetno zazeblo le v en prst, mene pa orng zanohtalo v vse). Še nisem plezal v takih razmerah, super vaja za še kaj. Na vrhu pa nobene vročine, zato gas nazaj k Maliju v GRS kočo na čaj.

Snce in sneg

Dvomljivka-smer

Delikatna skala                                                                                      Praskanje po skali

Vstop v predzadnji raztezaj

Na izstopu

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »