ANDREJ IN JURIJ V DVOMLJIVKI

Dvomljivka, III+,40O/II, 30O, 240m, 2 h

Z Andrejem sva se sprva namenila v Veliko Raduho, a 10 cm pršiča na Grohotu naju je odvrnilo od dolgega gaženja. Tudi kak plaz ni bil izključen.
Zato naju je pritegnila stena Durc in sprehod-tako sva mislila-po Dvomljivki. Sam je še nisem plezal, bila pa je skoraj Cigijeva dvorna smer. Do vstopa v predzadnji raztežaj sva šla nenavezana, tam pa sva se zaradi razmer na mojo prošnjo navezala. Nič ni kazalo o kakem idealnem pikanju po ledu ali trdem snegu. Poledenele plate, ledu premalo za dober prijem derez, na skalah kakih 20 cm pršiča, v grapicah še kaj več. Zato je bilo treba v tankih rokavicah pokazati pravo mero občutka, ki ga Andrej ima v malem prstu (zato ga je verjetno zazeblo le v en prst, mene pa orng zanohtalo v vse). Še nisem plezal v takih razmerah, super vaja za še kaj. Na vrhu pa nobene vročine, zato gas nazaj k Maliju v GRS kočo na čaj.

Snce in sneg

Dvomljivka-smer

Delikatna skala                                                                                      Praskanje po skali

Vstop v predzadnji raztezaj

Na izstopu

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »