Arco – Pakla – USA

Jutri odhajamo na »USA climbing road trip« oz. plezalno potovanje po ZDA. Ker je za poči v granitu in peščenjaku dobro, da si čim bolj našutan in da imaš čas zatikati še friende med tem, ko te živalsko navija, sem v zadnjih dveh mesecih poskušal čim več plezati.

Sezona več raztežajnih smeri se je začela zadnji vikend v februarju v steni Colodrija in Rupe Secce nad Arcom. S Čujotu sva preplezala Pasi Falsi (7a+, 240m) in naslednji dan še Sotto Vuoto v Colodriju (7b, 180m). Teden za tem sva z Andrejem ponovno obiskala Arco in v dveh zaporednih dneh preplezal Mescalito (VIII, 260m) v Rupe Secce in Zanzaro (7a+, 300m) v Colodriju.

Po deževnemu vikendu premora smo zopet družinsko obiskali Arco, z Zapiju sva splezala Emiliano (6c A0, 200m) in Styrijo (7a, 200m), obe v Rupe Secce.

Zadnji vikend, pa smo del ekipe za USA (Iva, Andrej, Ika,) plezali v Paklenici. Z Andrejem sva v soboto plezala Vilo Velebita (7b+, 320m) in v nedeljo Nema Dinka do Dinka (7b, 290m).

Že ta teden pa bomo tipali skalo Red Rocksa v bližini Las Vegasa v Nevadi, do koder bomo nadaljevali pot preko Arizone, Utaha, Colorada, Wyominga, Idaha, Oregona, do Californije kjer bomo zaključili plezalno potepanje po stenah in plezališčih ZDA.

 

Grega Lačen

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »