AŠ v plezališču Matvoz

Danes popoldne smo se s tečajniki nastavljali prijetno toplim sončnim žarkom v že jesensko obarvanem plezališču Matvoz. Udeležba tečajnikov je bila 100 {dbf80eb1cdf1a175999f9f5e234240b496a76586bbc1c0545bf0bc92e5758c88} (obe Niki, Eva, Tina, Boštjan, Jani, Gašper, Žan  in Andraž). Prišel je tudi sam veliki šef letošnje šole Blondy in s tečajniki na kratko ponovil, kar smo se doslej naučili.

Malo za nami sta se v gozdu pod stenco pojavila tudi Tavbi in njegova Emilija s pol leta starim psičkom, ki nam je pridno grizljal plezalne vrvi, a smo bili toliko previdni, da mu pregrizniti ni uspelo nobene. Seveda smo izkoristili prisotnost mojstra športnega plezanja Tavbija, ki nam je rade volje napeljal top rope. Le v Nateku se je izkazal Blondy.

Plezali smo smeri od 5a do 6a in uživali. Le Boštjan, ki še nima plezalk, se je mučil s pravimi hribovskimi šuhi. S trdno voljo je uspel v obeh smereh, ki se ju je lotil. Mu bo menda božiček prinesel plezalke.

Z vsakim našim novim srečanjem postajamo vedno bolj lušna in sproščena klapa. Počasi, a vztrajno se topijo nekateri zadržki zaradi razlike v letih. Le ta med najmlajšim tečajnikom in parno lokomotivo znaša kronološko borih 43 let, a po srcu in navdušenju smo si vsi zelo blizu. Zato bomo skoraj kompletni odšli tudi na plezalni tabor v Paklo. Blaž, pripravi si dovolj papirja, da ti ga ne bo zmanjkalo, ko bodo začele v prihodnjih dneh deževati prijave.

Mogoče bi pa Skudnikovo dečvo klicali kar Kapa, da se ne bosta hkrati oglašali obe Niki. Bo povedala, če se strinja. Če ne, pa si bomo izmislili kaj drugega, za eno ali drugo. Pakla bo za to izvrstna priložnost.

Štirje člani kluba, ki so danes plezali v Peci, bodo pa sami povedali, kje so krempili.

Lp Cigi & comp.


Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

        1. V petek ob 19. uri je drugi del prve pomoč – praktične vaje. Za vikend se bomo zmenli pa v petek. Učili se kaj novega pred Paklo ne bomo. Tisto najbolj nujno znate. Jaz bom šel morda z Rokom v soboto plezat v hribe – v tem primeru bo šla z nama tudi Nika. Če ne bom šel, pa se lahko zmenimo za plezališče. Vse bo torej jasno v petek.
          Čav

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »