Bandidos ICE – varianta smeri Bandidos

Narobe napisan opis al slabo narisana skica al predebela črta na sliki v vodničku ali premalo dobro pregledan teren al je bilo u zraku kej, ne vem, pa mi je tud vseeno, dans je bil en fajn dan za plezarijo, mogoč tud zarad tega. Z Rajkono sma se domenva, da grema še pred morjo na eno turo in sm js predlago Bandidosa v srednji Raduhi tik ob zavarovani poti (da je tam zavarovana pot je bil pol bol minus, kr je kr neki kamenja poletevo direkt na stezo).  Rajč je bil seveda za, vodniček vn, pregledama teren, celo najdema vstop, in sma krenva. Po kaminah navzgor do prvega štanta. Kamini fajn suhi,  lepi za plezat, še sreča da mi je stric pokazo kk se po kaminah leze, če ne bi še bol švico :).  Pol je pa nastav problem, ker v opiso piše, da je treba jt v gladek kamin, ki je bil ž za mano, nato pa levo na raz. Tud to je še švo. Naprej pa piše, da po desni strani raza navzgor v lažji svet. Navzgor ni švo, ker je bil nad mano previs, da bi pa pršo na desno stran raza, je bvo treba prečkat pa eno fajno prečnco pod pevisam. Prvič sm zabijo kline, kar se mi tud fajn zdi, zabil sm ga pa tk, da ga je Rajč kuma vn dobo. Prečnca tam ene 10 metrov skoz sam na rokah, stopov ni,tako bol bogo trenje. Tk da bi si prečnca zaslužva lepo oceno ( minus pet 😉 ) Pol je pa švo navzgor po desni strani raza. Sam sm mro naredit štant, ker mi je štrik tk zategovavo, da nism mogo naprej. Ta zadn cug pa prek malega previsa proti robu stene, prej pa še zadn detajl po taki pakleniški plati napol sprani, fajn žlebički ntr, da se lahk fajn primeš, hitr na rob stene.  Da sma faliva, sm vedo pod prečnčo, kr v skici ni bvo kake prečnce narisane. Pol ko sma pa pregledva vodniček, sma pa vidva, da je zgornji del smeri še nepreplezan ( v vodničku ni smeri vrisane, nikjer ni bvo videt, da bi kdo prej tam lezo, če pa je, naj se javi, al pa če kdo drug kej ve). Ker pa spodnji del v celoti pripada smeri Bandidos, je torej preplezano le varianta; zato nej bo Bandidos ICE, kr je Rajča u prvem cugo fajn zazebvo u roke, pa mne tud mavo 😉 . Bva je fajn ponucana nedelja, poglejte si slike, pa če je komu kej znano, pa je tam ž plezo, se mu opravičujem, če sm varianto prehitro poimenoval napačno.

lp

gašper in rajko

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Čestitam vama za turo in za zabijane klinu – tk jih je treba, zato so pa. Drugač pa o ne prav preglednem vodničku ne bi zgublu besed. Smo še z vse spravhali.

    Eni pač nimajo občutka,smisla. Tk, da ko v Radhi kaj lezeš in ne poznaš – fakn bk vse opise in se zanaši na občutek za najbolj logično linjo, naravne prehode. Je tut najbolj varno.

    1. Glih prejšn kedn sma s Špilčem ml. lezva Bandidosa. Zato se ne morm strinjat, da so opisi, orisi ali skice za to smer napačni. Gašpr, po tem ko si preplezu kamin, nisi šov dojst v levo. Še vedno bi lahko pršu v pravo smer, ko si bil pod streho. Tam bi mogu jt v levo in po zajedi (desno od raza) navzdor do roba stene. Kejkr gledam sliko sta potegnava pol Bandidosa pol smeri 30 let. Če boš vredo pogledu svojo prvo sliko, boš vidu ke sta faliva.
      Pa predn zaklučim, bi vama še iskreno čestitu za smer!

  2. Spoda je bandidos ja, 30 let je pa bol tja, v vodničko bi bva tta ko sma jo mdva zlezva glih vmes med bandidoso pa 30 let, od kaminov naprej. Izstop se pa pridruži smeri 30 let. sej js vem kje sm zaj*** problem je bil sam to, da sm hoto levo na raz, tk ko piše v opiso. pol sm bil pa predavč tja se pa nism hoto obračat.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »