CC – Cine, Corsica

Konec junija sva z Georgom plezala v Mali Cini, smer Gelbe Mauer. Pred leti sem to smer že plezal, ampak v takšno lepotico sploh ni problem iti dvakrat. V njenih 300 metrih je enajst raztežajev in praktično vsi so enakih težav, okoli 7a, čeprav so nekateri ocenjeni več in nekateri manj. Po teh enajstih cugih osmic, se resnično počutiš, da si nekaj splezal!

Za Dolomiti smo odšli z družino Jakofčiči-Di Batisti na družinsko plezalno potovanje po Korziki, poleg kopanja v tolmunih rek in morju smo seveda tudi plezali. Poleg plezanja v plezališčih smo splezali še štiri dolge smeri; Tina in Eva najprej v dolini Restonice, v steni Monte Leonardo, kombinacijo smeri Amandulina-Bella Ciao (6b, 200m) in zatem na prelazu Bavella, v steni Punta di u Peru, smer U Haddad (6b+, 240m)

Z Jakanu pa sva plezala v definitivno najboljši in najbolj strmi steni Corsice, ki se dviga malo nad pristaniškim mestom Porto. Petstometrska, ves čas previsna, stena Casioni premore le tri smeri in nobena ni lažja od 7b. Midva sva si izbrala smer Entre Mon Coeur (7b, 450m). Drugo smer pa sva preplezala na prelazu Bavella in sicer Abbastanza (7a+, 300m).

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »