Col de la Puina (2254m)

Zadnji dan tradicionalnega smučanja v Dolomitih, smo se Ika, Iva in jaz odločili, da ga izkoristimo za turno smuko. Zaradi časovne stiske (jaz sem moral po kosilu odriniti proti domu) smo si izbrali časovno dostopni vrh. Na izhodišču nas je pričakalo mrzlo jutro, 20 stopinj pod nulo. Na hitro smo pripravili smuči in  opremo in se zagnali po sankaški progi, ki nas pripelje do koče Città di Fiume.
Ko smo po uri hoda dosegli kočo, se  nam odprejo  pogledi na okoliške vrhove, ki nudijo zanimive turne smuke.Po soncu nadaljujemo pot nad redko gozdno mejo, ki nas pripelje pod vznožje našega zastavljenega cilja. Ko zagrizemo v strmino si po nekaj metrih na smuči nadenemo srenače saj se snežna podlaga spreminjala od pršiča do trde klože.Z vrha smučamo po grebenu, nato pa zavijemo na nedolžno flanko ki je trda, nižje v pršiču pa pustimo svoje podpise za pohodnike in sankače, kateri nas opazujejo izpred  koče.

 

LP Keks

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »