Desert – filmček

Stena nad rudnikom v južnem ostenju Pece je alpinistično nepomembna. Razmere na dostopu in v njej so zadnja leta redko dobre. Vanjo le tu in tam zanese kakega alpinista. A kadar se mi ne ljubi kam drugam, je ta  s soncem obsijana stena (če si ta teren tako ime sploh zasluži) kot nalašč za uživaško potepanje in odkrivanje še kakega novega prehoda.

Po sneženju je velika nevarnost plazov. Razmere za plezanje so najboljše po daljšem obdobju hladnih noči in sončnih dni. Koliko bo pikanja po travah in plezanja po skalah pa je odvisno od količine snega.

Za alpiniste je stena zanimiva samo pozimi. Poleti si ta svet lastijo le številni gamsi, ki so redni opazovalci dogajanja tudi med zimskimi vzponi.

https://www.facebook.com/video.php?v=409046509268949&pnref=story

Igor

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »