Dolgi hrbet-Jubilejna

V soboto  sma se z Rokom,kr po pikniku v Topli okrog 11.zvečer odpravila proti Jezerskem .Avto sma pustila malo pred spodnjo postajo žične,vrgla po tleh spalke in v trenutku zasmrčala.Se mi zdi da se še nisem enkrat obrnil,ko je že zvonila budilka.Potem pa težke rukzoke na rame in proti Dolgem hrbtu.Dostop je kr zoprn in dolg,po zavarovani mimo koče na Vadinah,čez snežišče in pod steno.Prva dva cuga sma  solirala.Pa tud sama smer tistih 500m nama je šlo kr hitro,do izstopnega krša II,III še cca 200m.Vseeno sma se varovala,ker pač nisma hotela reskirat(imava le male otroke)mogoče bi prišparava kako uro ali dve.

Smer je lepa, plezanje tekoče,tud tista izpostavljena prečnica ni bila tak bavbav,tam je klinov dovolj,drugje jih pač ni.si pač urediš varovanje kakor veš in znaši.Priplezala sma direkt na vrh Dolgega hrbta 2473m.Celo smer sma plezala v senci,kar je bilo super,seveda tudi z vmesnimi pavzami(se ve zakaj)Mogoče bi tudi brez pavz še tu prišparava kako uro ali dve cajta.Ampak nisma bila na dirki,tam sma predvsem uživala.Potem pa še sestop,ki pa je spet zgodba zase.

No,pa ostanite v cvetju-Rok Barbič in Blaž Penec-Bremza

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »