Dolgi hrbet

Kot kažejo vremenske napovedi, je bil to najbrž zadnji vikend za zimske smeri v naših hribih. No, čist možno je pa, da še pride kaka ohladitev. Ker nismo hotli ugibat, smo se kr zazihrali za sobotno plezanje. Trije Korošči in en naturaliz…..aja pardon, še zdaj je prijavljen v Mežici, pa avto ma tut SG table, kljub temu da že 6 let živi na gorenjskem….No skratka; Tadej in jes sma napadla Zimsko zajedo Jubilejne smeri (V, 5-6, M5+, 850m – v kombinaciji s Teranovo), za roge sta ga zgrabla pa Matej Flis in Adrej Gradišnik, seveda Bika (IV, 4+, 900m).

Vsi smo pričakovali prijetne spomladanske temperature, glede na to kakršna je bva napoved, jugo-zahodnik je pa naredu svoje. Vse je zmrzovavo, tk da so gurtne kr pokonc stale. Po vršnemu grebenu smo se plazli, da se mi je na trenutke dozdevalo da sm v Patagoniji. Predn smo se pa do vršnih grebenov prplazli, so nam pa pršni plazovi zafilali vse možne odprtine na naših telesih in oblačilih.

Pravo zimsko vzdušje smo zaključli z lagodnim sestopom v Kamniško bistrico dva in dva na Suhadolnika. Hvala Tadejevi Simoni za taxi storitve in mrzle radlerje.

Grega

Zimska zajeda:

Bik:Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »