Durce – prva ponovitev, Lanež – izstopna varianta

Pred odhodom na kratek dopust se mi danes ni ljubilo kam drugam kot v Lanež in Durce. Jurij je bil takoj za to, saj v teh dveh stenah še ni plezal. Nisva pa se podila po grapah in sva se kar dobro naplezala.

Najprej sva v Durcah opravila prvo ponovitev Dašine smeri (V/IV, 170 m), na vrhu katere je Jurij želel splezati še na ozek stolp, podobno kot Grega na Broad Peaku :). Ker je pri vstopu pozabil pohodne čevlje sva sestopila po najbližji možni smeri, da v plezalkah le ne bi preveč trpel. Čez Lovsko grapo sva prečila v smer Pavlija Pasterka in sestopila po njej (III/II, 170 m).

V Lanežu sva si nato izbrala še Jocin greben s Snežinko (V/III-IV, 150 m). Jurij je v zadnjem raztežaju dodal še 35 m zelo lepe izstopne variante (na fotografiji je označena z rdečo). Iz škrbine v Jocinem grebenu plezaš najprej po desni strani velike zajede. Takoj ko razčlenjena in čvrsta stena na levi omogoča prehod na greben, se nanj povzpneš po nakazanem ozkem žlebu v plateh in nadaljuješ po grebenu do konca (IV). Za varovanje sva uporabila metulje, na koncu pa postavila možica. Sestopila sva po Detektivski grapi (III/I-II, 135 m).

Za nekajtedensko slovo od naših sten zaradi načrtovanega plezanja v tujih gorah si ne bi mogel želeti lepšega. Plezanje v domačih stenah nad Grohotom v imenitni Jurijevi družbi.

Igor

001 005 006 008 013 017 018 023 025 028 030 032

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Tabor COGNE23

Kronološko poročilo:7.2 prihod v apartmaje 8.2 Jež-Volk / Repentance super – WI6 250m Kašnik-Mihev / Monday money – WI4 220m Ozimic j.-Ozimic M. – Lesjak

Preberi več »