Dve lokomotivi in sedem vagonov

Po včerajšnjem zanimivem predavanju dr. Jurija Gorjanca o prvi pomoči za alpiniste se je danes zjutraj ob 8. uri na avtobusni postaji zbrala celotna dogovorjena vlakovna kompozicja. Dve lokomotivi (Peter Modrej in Igor Radovič) ter sedem vagonov (Tina Keber, Eva Medved, Žan Naglič, Boštjan Naveršnik, Andraž Šepul, Jani Hercog in Gašper Stopar). Vlak je odpeljal v Grohot ob načrtovanem času in na cilj prispel točno po voznem redu. Prav bi sicer prišla še kaka lokomotiva, ampak sta ti dve  zmogli strmo pot. Še dobro, da je bila parna letos obnovljena. Glede na njihovo pomanjkanje  je bilo po svoje kar dobro, da je šla Nika 1 pogledat kaj v mesecu vinotoku počnejo Dolenci, Nika 2 pa je ostala doma zaradi težav z nogo.

Najprej smo obdelali sidrišča na zanesljivih točkah in na točkah slabše kakovosti, nato pa še tistega pri morebitni stranski obremenitvi.

Polni znanja so se Petrovi lokomotivi priključili Boštjan, Jani in Gašper, parni pa Eva, Andraž in Žan. Oba cuga sta potegnila proti Srednji Raduhi. Petrov po Kaminski smeri, moj pa po Stanetovi zajedi. Vagoni so na sidriščih še malo škripali, ampak jih bomo že še naoljili. Zadovoljstvo na vrhu je bilo obojestransko. Lokomotivi sta si po dolgotrajni vleki oddahnili, vagoni pa so bili z opravljeno potjo zadovoljni.

Na koncu smo z gasilsko sliko podprli še kandidaturo sedanjega in bodočega grohotskega župana Dodija, ki se je odločil, da ne bo zapravljal soldov za bedasta TV soočenja, ampak bo predvolilno kampanjo vodil kar na licu mesta.

Le za katero stranko navija Tina, ki se je skupinski sliki izognila s predčasnim odhodom domov. Mogoče se je ustrašila srpa in kladiva na Dodijevih predvolilnih plakatih ?

Imejte se lepo, HU,HU, čuh čuh,…viiiiiiiiiiiii, …………….

Cigi

    

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »