Dvojni trojček v Kordeževi glavi

Ko se po tradiciji spodobi in je prav, sm si tot što leto vzev dopust (spet je padvo na sredo) in šov lovit trojni TS v enem dnevu. Sicr sem en del trojnega smuka naredu v nedelo, sam to ni bvo to. Plat je bvo trba klasike v Kordeževi glavi. Po relativno slabih obetih (beri visoke temperature) in Levem Y-u, ki sn ga škijo včera sn biv na najgi a jt al ne. V Mežici fajn mrzvo, Pr Hanžijo že 2°, na Rišpergo celo 4°. Iz zaneslivga vira sm dobu informacijo, da je na Peci ob pov 9ih 3,1°, ledišče pa naj bi zutra ob trh bvo na 1900. Tk sm ž z navlčenmo rukzoko, po 50ih višincah oklevu, pa se le odloču da grem. Bvo pa je tot prepozno za na šiht, nasledn dan pa naj b bvo še bol topvo. No tk lpo nosim dile na ramah, do meje, pa naprej skoz Grebanj, pa kr skos Lijak do vrha. Tam mi je ratavo jasno, da bojo p’si cev cajt na sohem. Po 5ih minutah se ž pelem proti Polanskemo žliho, ga poškijam, se najem in skoz desni izhod Lijaka nazaj na Kordeževo glavo. Nasledni cilj svda Lijak, skozi normalni vstop in do Grebanja. Dile na hrbet in skoz Lijak spet na vrh. Prvi dvebart je bvo prav spokojno in pomladno, brez vetra, edino sončna krema je bva potrebna. Zadno bart pa je Peca pokazava pravi obraz, postva mi je se prevblčt, takoj zatem pa je začnu vetr žgat, da sm pobasu šila in kopita ter se skoz ruševje zaplo do vstopa v Grebenskega. Prplo se skoz les do ceste konc Grebanja in se po vlaki potegnu spot na cesto ter po poti pristopa nadaljovo do avtija.

Biv je fajn izkoriščen dopust. 4 žlihi sploh ni švoh bera TS-u za 24ur, povrh pa še trojni sprehod skoz Lijak. (zgleda, da sm pogrunto urejanje slik 🙂 )

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »