Font, Vežica, Debela peč

Letos me pozna zima nekako ni pritegnila, sem pa zaradi tega precej časa preživel na pohorskih “kamenčkih”, tako da je bila izraba starega dopusta v Fontainebleau-u precej dobra izbira, ki jo bom sigurno še ponovil. 2 tedna smo uživali v praktično popolni skali za plezanje, odlični hrani in vinu pa tudi vreme je dobro služilo. Par slik za pokušino:

Krokodil, za vzpon se moram še vrniti
Zanimiva prečka

“Dobro vplezan” sem se nato z Miho (APD Kozjak) v petek 18.6.2021 odpravil v Vežico, kjer sva splezala Črnolasko. Smer vsekakor priporočam, je pa za oceno (V/IV) detajl kar zanimiv. Aja, abzajla nisva našla, tako da sva sestopila čez vrh in naredila dodaten kondicijski trening.

Detajl za ogrevanje
Lep zgornji del Črnolaske

V soboto 19.6.2021 sva šla še v Ang Phuja (VI-, 500m) v Debeli peči, kjer se je trening od prejšnjega dne že precej poznal in sva jo splezala precej bolj tekoče v dobrih 5h. Vsekakor še ena priporočljiva lepotica, klinov je sicer bolj malo ampak zaradi obilice možnosti za premična varovala kladivo vseeno večinoma ostane na pasu.

*Sneg je le še pod levim delom stene in ponekod na sestopu, zimske opreme nisva potrebovala.

Vse suho 🙂
Skala v Ang Phuju je večinoma vrhunska

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Plezalni center

V zadnjem mesecu dni smo tudi člani AK Črna obiskali nov plezalni center v Prevaljah. Nikoli sicer vsi na kupo, smo pa preko >Nužijevega plazu<

Preberi več »