Font, Vežica, Debela peč

Letos me pozna zima nekako ni pritegnila, sem pa zaradi tega precej časa preživel na pohorskih “kamenčkih”, tako da je bila izraba starega dopusta v Fontainebleau-u precej dobra izbira, ki jo bom sigurno še ponovil. 2 tedna smo uživali v praktično popolni skali za plezanje, odlični hrani in vinu pa tudi vreme je dobro služilo. Par slik za pokušino:

Krokodil, za vzpon se moram še vrniti
Zanimiva prečka

“Dobro vplezan” sem se nato z Miho (APD Kozjak) v petek 18.6.2021 odpravil v Vežico, kjer sva splezala Črnolasko. Smer vsekakor priporočam, je pa za oceno (V/IV) detajl kar zanimiv. Aja, abzajla nisva našla, tako da sva sestopila čez vrh in naredila dodaten kondicijski trening.

Detajl za ogrevanje
Lep zgornji del Črnolaske

V soboto 19.6.2021 sva šla še v Ang Phuja (VI-, 500m) v Debeli peči, kjer se je trening od prejšnjega dne že precej poznal in sva jo splezala precej bolj tekoče v dobrih 5h. Vsekakor še ena priporočljiva lepotica, klinov je sicer bolj malo ampak zaradi obilice možnosti za premična varovala kladivo vseeno večinoma ostane na pasu.

*Sneg je le še pod levim delom stene in ponekod na sestopu, zimske opreme nisva potrebovala.

Vse suho 🙂
Skala v Ang Phuju je večinoma vrhunska

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »