Frenkove plošče

Po samotnem potepanju po Raduhi, kjer sem ponovil smeri Veterne police in Stanetovo zajedo, ter si predvsem napolnil baterije, ki so bile že skoraj na rdeči lučki, sva se z Andrejem včeraj podala proti Logarski dolini. Odločila sva se za Mrzlo goro in v njej »Pakleniške« Frenkove plošče.

Za ogrevanje sva se podala v smer ORHIDEJA IV/III , 150m in nato dobro ogreta, predvsem od toplega jesenskega sonca, ponovila še smer SINJEBRADEC VI-/III-IV, 160m. Oba sva bila v tej steni prvič in zato je bila radovednost, kaj nama stena lahko ponudi, še toliko večja. Strinjala sva se, da so plošče res na nivoju »Pakleniških«, zelo kvalitetne. Morda so na trenutke le malce preveč položne, kar pa tudi ni slabo, če upoštevamo, da je varovanje izredno težko nameščati.

Najino turo sva zaključila v Črni na pokopališču, kjer je Andrej, IGORJU v čast, opravil njemu tako priljubljeno »žgalno daritev.« Bil je ravno 19. November, ko bi IGOR praznoval svoj rojstni dan.

Ni kaj, še en odličen dan v hribih…

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »