Gradiška tura

Po neskončnem obdobju nestanovitnega vremena, ko sem spet šlatal samo plastiko pri naših severnih sosedih, sva napoved lepega dopoldneva s stricem pač morala izkoristiti. Za to sva se v četrtek, 6.6.2013, v zgodnjih jutranjih urah odpravila proti Vipavi. Jutro rahlo mrzlo, vendar se je temperatura kar hitro dvignila na tisto optimalno, da je bilo za kratke rokave “glih prav”.  Ker sem bil prvič v Vipavi, sva se najprej zapodila v Steber, 4c in ga brez večjih težav tudi preplezala. Še največji problem je bil sršen na štantu drugega cuga.

Nato sva se preizkusila še v Preizušnji V+/IV, ki je ponudila lepo plezarijo, pri kateri je bilo potrebno prijeti tudi kakega “minimalca”. Škoda samo, da smer ni dolga 100 m, vendar pa mi je bila mnogo bolj povšeči, kot pa drevored po smeri Matiček. Pleza se pa le po skali in ne po drevesih.

Po 11. uri, ko se je sonce prebilo čez steno, pa je postalo rahlo vroče. Prijetnih 25 stopinj. Pirček v senci “Kamp Tura” se je močno prilegel, rahlo mi je že zadišalo po počitnicah in uživanju v senci pri 30 stopinjah. Vendar naju je 15 stopinj v Črni spet prizemljilo.

 

lp

 

g&b

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Pridna poba. Je pa le nekdo prekinu plezalno sušo.
    Če plezaš Matička se tam ko zavije levo lah od ene dreve poženeš naravnost čez zelo lepe plate v Makabiju in plezane dobi čist drug žmah. V tstah platah so 4 navadni klini – črez zadojst.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »