Greda v Amfiteatru

Nisem štehal Jocine njive v najinem javorskem amfiteatru, ampak sem plezal tisto v naslovu omenjeno smerco (III/II, 170 m).

V nasprotju z dogovori in pričakovanji, sem se v današnje jutro prebudil v vlogi solista. Zato sem se – v svojih odločitvah neodvisen, ob petih zjutraj od Bukovnika pognal proti Veliki Raduhi.

Ob opazovanju spretnega gamsa so me v Amfiteatru Velike Raduhe  zvonovi iz solčavske fare, ki so vabili k maši, spomnili, da je ura 7. zjutraj.

Nikamor se mi ni mudilo, a že pred osmo sem si na vrhu Raduhe zadovoljen privoščil nekaj puhov tistega sivo – modrikastega dima, za katerega še danes ne vem,  ali se ga bi res rad znebil, ali je to samo moderno ….

Med sestopom po zavarovani sem srečal kar nekaj zaspancev. Najprej Gašperja in Rajkota, namenjena v dve smeri v Srednji Raduhi, nato Franca (AK Ravne) s soplezalcem, na planini Grohot štiri Ravenčane (med katerimi me je Špilč malo tolažil zaradi moje današnje solistične vloge), še nižje pa največji današnji zaspanki, našo Niko in Jerco (AAO).

Pa nobenemu zaspancu s soplezalcem nisem zavidal. Jim je tudi sedaj, ko to pišem, zagotovo presneto vroče.

Pa drugič –  morda s soplezalcem !?

Cigi

Sonce prebuja Malo Raduho
Ma kakšna metropola in z njo povezana gonja za tem ali onim. Za nič na svetu je ne bi zamenjal za tole idilično vasico z Zadružnikom, polno prijaznih ljudi - Solčavo
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

    1. Natančne info sm pol dobu, zato za Niko in Jerco popravlam. Najhujš zaspanca sta bva Rok in Tanja – klasika !!!

      Rok, a ste gr al dol, mn ni glih ne vem kk važno. Jes v štaki vročini sred dneva pač ne grem krempit. Se pa včas prav prileže tut tako samotno in lahko plezane, občudovanje rojstva novega dneva in solista gamsa. Se nism mev slabo. Za dušo je bvo čist doro.

      Mejta se :), Cigi

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »