GRETKA DIETINGER

Včeraj sma se z Rokom dobila v Mežici,in jo mahnila proti Raduhi.Nisma točno vedela kaj bi šla plezat,ker nobeden ni hotel plezat ,tistega kar je že splezal.Po pregledu vodnička sma se odločlla za Zajedo Gretke Dietinger V+/IV 135m,ki sta jo leta 1962 prva preplezala Ferdo Pušnik-DODI in Drago Zagorc,pa še zgornji del zajede je v senci.

Smer ponuja lepo plezarijo seveda tam ko je ocena V+čez prve  previse in ni krušljivo.Srednji del smeri je zelo krušljiv,da sma  imela kar precej težav pri nameščanju varovanja  ocena II,III,pa bi si človek mislil,da bo  en,dva, tri čez! pa temu ni bilo tako.Ko prideš do zgornje zajede in kamina IV,V- je pa spet uživancija,lepa plezarija v senci,kar nama je seveda pasalo glede na včerajšnje temperature.Za varovanje sma večinoma uporabila frende različnih velikosti in seveda kline za štante in varovanje.Že dolgo nisem zabil toliko klinov kot v tej smeri,zato pa ,če ima kdo kako kladivo “ibržno”se priporočam,ker glih nimam za novo-recesija pa to!

Lepo se imejte pa ostanite v cvetju –

Bremza in Rok

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »