Včeraj sma se z Rokom dobila v Mežici,in jo mahnila proti Raduhi.Nisma točno vedela kaj bi šla plezat,ker nobeden ni hotel plezat ,tistega kar je že splezal.Po pregledu vodnička sma se odločlla za Zajedo Gretke Dietinger V+/IV 135m,ki sta jo leta 1962 prva preplezala Ferdo Pušnik-DODI in Drago Zagorc,pa še zgornji del zajede je v senci.

Smer ponuja lepo plezarijo seveda tam ko je ocena V+čez prve  previse in ni krušljivo.Srednji del smeri je zelo krušljiv,da sma  imela kar precej težav pri nameščanju varovanja  ocena II,III,pa bi si človek mislil,da bo  en,dva, tri čez! pa temu ni bilo tako.Ko prideš do zgornje zajede in kamina IV,V- je pa spet uživancija,lepa plezarija v senci,kar nama je seveda pasalo glede na včerajšnje temperature.Za varovanje sma večinoma uporabila frende različnih velikosti in seveda kline za štante in varovanje.Že dolgo nisem zabil toliko klinov kot v tej smeri,zato pa ,če ima kdo kako kladivo “ibržno”se priporočam,ker glih nimam za novo-recesija pa to!

Lepo se imejte pa ostanite v cvetju –

Bremza in Rok

Priporočene objave

5.431 Comments

  1. Bremza jes mam eno ibržno kvadivo, sam je bol vohko, ker sm ga kupu za Dašo. Pa dokler da nav recesija minva bo pa za prvo silo morda doro. Dobiš !


Objavi komentar