Izvidnica

Ker ima AK Črna v kratkem tabor v Paklenici, mi je bila zaupana naloga, da opravim izvidnico 🙂 S Flisu sva si privoščila podaljšan vikend in se konkretno navila.

Prvi dan sva se podala v Infinito, vendar sem na polovici, ker sem vlekel dva cuga, potegnil preveč direktno in sva se znašla v smeri Passenger (7b,  355 m) po kateri sva tudi izplezala. Žal najtežji cug 7b ne na fraj.

Naslednji dan sva si zaželela »trad climbinga« s friendi in zatiči, zato sva se odločila za Vražjo (VII+/VIII-, 270 m). Tako kot večino smeri so tudi to zjeb…. v njej sva naletela na nove svedrovce. Sicer samo po dva do tri v cugu in to še tam ko lahko kamot zatakneš frienda. Skratka katastrofa kaj počnejo s smermi, da se jim roke posušijo!!! Čisto brez občutka in brez spoštovanja do prvo pristopnikov in tistih ki so opravljali proste ponovitve še brez svedrov.

Zadnji dan pa sva uživala v Jenjevi (7a+, 350 m). Super smer, vendar te ubija gostota svedrovcev, brez pretiravanja na en meter al pa še bližje skop so naborani!

 

Kljub vsemu je v Paklenici lepo, toplo in ostro! Se vidimo 22.10.

Grega

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »