Izvidnica

Ker ima AK Črna v kratkem tabor v Paklenici, mi je bila zaupana naloga, da opravim izvidnico 🙂 S Flisu sva si privoščila podaljšan vikend in se konkretno navila.

Prvi dan sva se podala v Infinito, vendar sem na polovici, ker sem vlekel dva cuga, potegnil preveč direktno in sva se znašla v smeri Passenger (7b,  355 m) po kateri sva tudi izplezala. Žal najtežji cug 7b ne na fraj.

Naslednji dan sva si zaželela »trad climbinga« s friendi in zatiči, zato sva se odločila za Vražjo (VII+/VIII-, 270 m). Tako kot večino smeri so tudi to zjeb…. v njej sva naletela na nove svedrovce. Sicer samo po dva do tri v cugu in to še tam ko lahko kamot zatakneš frienda. Skratka katastrofa kaj počnejo s smermi, da se jim roke posušijo!!! Čisto brez občutka in brez spoštovanja do prvo pristopnikov in tistih ki so opravljali proste ponovitve še brez svedrov.

Zadnji dan pa sva uživala v Jenjevi (7a+, 350 m). Super smer, vendar te ubija gostota svedrovcev, brez pretiravanja na en meter al pa še bližje skop so naborani!

 

Kljub vsemu je v Paklenici lepo, toplo in ostro! Se vidimo 22.10.

Grega

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »