Jennyjina poč

Danes sva z Alešem Paradižem, ki se je v alpinistično šolo vpisal letos, prvič plezala v Košutnikovem turnu. Izbrala sva si “Jennyriss” (5+/5, 300 m). Na Aleševo pobudo sva plezala izmenično v vodstvu in moram mu čestitati za dobro plezanje in uravnovešeno psiho. Smer je sicer zelo lepa, skala dobra a zaradi strme stene je plezanje marsikje popolnoma izpostavljeno. Res se je dobro držal ta naš zagnani tečajnik. Še najbolj ga je vznemiril tisti nestabilni most med sestopom po ferati. Lahko bi se mu tudi izognila, a v tem primeru bi končala na snežišču pod steno. To pa nama ni preveč dišalo, saj nisva bila primerno opremljena.

Zame pa je bil to še en test po zdravstvenih težavah, ki so me spremljale zadnje dva meseca. Prestal sem ga odlično in se vrnil v stari izdaji brez kakršnihkoli problemov. Pri načrtovanju naslednijh tur si zato ne bom postavljal nobenih omejitev več.

Po lepem plezanju sva se oba zadovoljna vračala proti domu.

Igor

002 005 006 009 011 013 017 018 023 027

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »