Prvič sem v Beli peči nad Tržičem plezal letos spomladi v družbi načelnika Cigija, dans pa sma se proti Tržičo podava skupaj z Boškoto. Treba je bvo izkoristit zadne lepe jesenske dneve pred bližajočim snegom. In kr sma oba bva v Ljubljani sma se zmenva za izlet na gorensko. Najprej sma za ogrevanje zlezva Jugozahodni raz, pol se nama je pa zaluštavo mavo bol konkretne plezarije, zato sma šva še u Šipo, ki pa naju je poleg prvega cuga, kjer dejansko plezaš tk ko bi lezo po šipi, kr mavo razočarava. Vseeno se je bvo fajn mavo nastavlat soncu, sej je v dolini bvo borih 5 stopinj, v steni pa je sonce prijetno grelo. Kr sma bva brez fotkiča slik ni.

lep jesenski pozdrav

gašper in boštjan

Priporočene objave

5.431 Comments

  1. Bravo deda. Kk fajn je prebrat kako nepričakovano novičko takole sredi tedna.

    Šipa se po prvem cugu priključi Katastrofuli, zato sta pa lah bva mav razočarana.

  2. Nič ni blo kakega razočaranja. Čudoviti pogoji plezanja, sploh ko veš, da letos verjetno ne bo več (vlko) takih. Mama pa za naslednjič naštudirane vse plezanja vredne šestke;)

  3. No, Gašper je ž v takem stilu napisu. Pa saj ni važno, glavno da je bvo fajn.
    Če se bota letos še kaj spravlava tota sporočta, morda se vama s kakim soplezalcem pridružim.

  4. Dogovorjeno! Bi šla že letos, sm najverjetneje ne bo več priložnosti; pred desetimi dnevi je Bela peč že mnda pokasirala 15 cm snega. Pa spomladi.

    • Morda se bo pa še letos kaka lukna pokazava. Me šta Bela peč spominja na Kozjo v Bistri.Tam so pa včasih tut sredi zime fajn razmere, seveda je pa kvaliteta skale tam res kozja. Bomo vidli in se spravhali.


Objavi komentar