K8 – T3 stoji, v soboto proti vrhu

Vodja oaprave Grega sporoča, da T3 stoji 7000 m visoko. Fantje so aklimatizirani in pripravljeni na poskus vzpona proti vrhu. Tega načrtujejo za soboto, 28. julija. Nimajo pa prav dosti časa, saj 3. avgusta pridejo že nosači za transport opreme nazaj proti Skarduju.

Slabo vreme se kar noče posloviti. Do T3 je snega “samo” do kolen, naprej pa se udira do pasu. Vremenska napoved pa je tudi za naprej slaba. Kakšne so razmere v tamkajšnjih hribih pove tudi podatek, da na Baltoru še nobeni odpravi ni uspelo osvojiti kakega 8-tisočaka.

Tokrat se pridružujemo Gregovi želji, da bi se vreme vsaj za kake tri dni malo ustalilo in bi se sneg nad 7000 m malo posedel. Držimo pesti in članom po vseh naporih, ki so jih prestali doma med pripravljalnim obdobjem in do zdaj na hribu privoščimo vsaj malo sreče z vremenom.

Srečno !

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »