Klemenča peč

Danes zjutraj, če ob osmi uri še lahko rečeš zjutraj, smo se Rok, Bremza, Jaroš in jaz potegnili pod Klemnčo peč. Razen Bremze smo bili ostali trije prvič tukaj (tista Leva grapa, ki sva jo lezla s hčerko Dašo pred dvema letoma nekako ne šteje v glavno steno), zato smo se odločili za dve miniaturni smerci v desnem delu. Najprej smo zlezli Sartija (-VI, IV+, 110m), nato pa še Snorkyja (-VI, V+, 100 m).

V Sartiju se je prevaljskemu odtrgala luska in je bil potem do vrha kar malo pretresen. Pa ni odletel z lusko, bil pa je temu blizu, ja.  Kanonado dobrega ajmarja pečovja smo ostali trije res srečno prestali, ni pa se to zgodilo z našo vrvjo, kar smo ugotovili šele po opravljenem abzajlu. Smo imeli pa res dvakrat rpico.

V steni je bilo še kar nekaj navez. Tri dekleta v Veselih nogicah, dve mešani navezi v Sivem volku ter dve navezi v Mrtvaškem pajku in smeri Friko.

Po pooblastilu prevaljskega novico spisal Cigi.

Lp

Rok                                                                     Jaroš na presekanem štriku                          O uooo twist again

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »