Korošci plezajo, 85 let – razstava gre iz Dravograda v Črno

POTUJOČA RAZSTAVA – Z OTVORITVE V DRAVOGRADU IN VABILO V ČRNO

Čez teden dni pripotuje razstava iz Dravograda v Črno na Koroškem. Še v lanskem letu v bližini Drave postavljena, v letošnjem letu prihaja v bližino Meže in Javorskega potoka. Preden se odvije otvoritev v Črni, se spomnimo še slednje, dravograjske, ki se je zgodila 6. 12. 2022. Bilo je namreč takole.

Cerkev sv. Vida v središču Dravograda, v tem času mrzlo, a močno, veličastno, sveto okolje, kot gore. Vsaj tam je še zima.

Najprej so nas s pesmijo pozdravili člani MOPZ ŠEMPETERSKI PAVRI IZ OTIŠKEGA VRHA pod vodstvom zborovodkinje Irene Glasenčnik. Skozi program so zapeli 3 planinske pesmi, ki so bile, vsaj zame, pravo Miklavževo darilo.

Z besedo so nas počastili Domen Petek, bivši načelnik AK Ravne ter dolgoletni aktivni alpinist

in seveda naši kustodinji KPM-ja, avtorica in gonilna sila razstave Andreja Šipek, s katero potuje zanimiva in poučna predstavitev alpinizma na Koroškem

ter Aleksandra Ramšak, ki je zopet čudovito povezala spremljajoči program.

Grafično je razstavo oblikoval Andrej Knez in mislim, da je krasno povezal materiale, ki smo mu jih podajali. Izmed vsega izbrati je bil za vse sodelujoče precejšen zalogaj.

Da se bomo imeli še kaj pogovarjati, naj ostane zaenkrat javnosti skrito kdo je tisti, ki je podal idejo na Andrejo. To je to, na ogled naprej naj bo.

Foto: Miha

V IMENU KOROŠKEGA POKRAJINSKEGA MUZEJA TER VSEH KOROŠKIH ALPINISTIČNIH KLUBOV S PLEZALNIM KLUBOM MARTINČEK RADLJE VAS

26. 1. 2023

ob 18. uri

VABIMO

V Črno na Koroškem

V Kulturni dom

NA OTVORITEV RAZSTAVE

KOROŠCI PLEZAJO – 85 LET ORGANIZIRANEGA ALPINISTIČNEGA DELOVANJA NA KOROŠKEM

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »