Koroška smer

Ker smo v nedeljo pomotoma pristali v Članski smeri, sem si zelel čimprej razjasniti orientacijske nejasnosti in končno preplezati Koroško smer v celoti.

S Tjašo (AO TAM) sva to storila takoj v ponedeljek in ugotovila, da je opis smeri v plezalnem vodniku Koroške netočen. Za bodoče ponavljalce smeri velja omeniti, da je  v tretjem raztezaju potrebno plezati izrazito v desno in ne prečnico v levo, kot piše v knjigi. V drugem raztezaju pa ne plezaš do vrha po zajedi. Po prb. 15m plezanja v zajedi se drziš rahlo desno v nakazan zleb, ki te pripelje do Kolčevih polic. Ker sva bila v drugo hitro pri vrhu stene, sva si smer podaljšala še za 1 raztezaj. Izstopila sva po strmih ploščah na raz, kjer je vmesno varovanje urejeno s svedrovci.

 

Tjaša v dodatnem raztezaju
Mokra zajeda v 2. raztezaju – slika je nastala v nedeljo

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »