Lanež in vrh Durce

Včerajšnji načrt je bil danes zame le prevelik zalogaj.

Zgodaj zjutraj sem pri Bukovcu srečal dve simpatični sodelavki in eno lepotičko.

Po Hojnikovi poti sem se pognal proti Lanežu,  se na vrh spravil po Šolski (vstop za solista kar zahteven), sestopil pod Našo grapo in jo  v drugem cugu pretaknil v Greben šepavega gamsa, dol po Butalski (mojdun,  je tisti vstopni  – sestopni cug, ki je pozimi zasut kar luftik zalogajček) in grta po Pavliju  Pasterke v vrhu Durce.

Sledile naj bi še tri smeri v Mali in Srednji Raduhi (logistika je bila v nulo), a me je desno koleno vendarle spomnilo, da si moram v mojih letih postaviti tudi kako omejitev.

A take, ki bi mi z mojim dragim Jurijem naslednji četrtek  v  Steni preprečila opraviti vsega spoštovanja vreden velik vzpon,  ne vidim.

Cigi

Grintovci
Tole fotko iz tistega vstopnega kamnia v Butalski mi je poslal Blaž. Še težje je nad kaminom, še posebej kadar je mokro. Tista ocena v vodničku je za kopno plezarijo zanesljivo prenizka.
Evo in še fotka mojih novih nizkih pohodno - plezalnih čevljev La sportiva. Na prvi turi so se dobro obnesli.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »