Logarska dolina 2.0

Tam, kjer sva z Gasperjem v torek koncala, sva z Rokom v sredo zacela. Za ogrevanje na hitro cez slap Palenk, ki je ob nizkih jutranjih temperaturah postregel s suhim, trdim ledom. Nadaljevala sva po dolini navzgor in se pred Susico ustavila se pri kratkem, manj znanem slapu Aquamarin. Do slapa pridemo po poti proti Klemenci jami. Za potoku Ivovec zavijemo v prvo grapo navzgor, ki nas pripelje pod slap, kratko sveco cez previsno skalno zaporo. nad sveco se teren polozi in po grapi nadaljujemo do dreves, kjer si uredimo mesto za abzajl.

IMG_1700

Za na koncu pa se “klasika” Logarske doline, Susica. Iz slapu je razvidno, da se je tukaj cez v zadnjem casu valilo ohhh in sploooh navez in solistov. Stopnicast, razbit led sumljive kvalitete, v zgornjem delu 2. raztezaja precej tanek. Sicer pa se vedno dovolj za uzivasko plezarijo!

IMG_1709   IMG_1703  IMG_1704

Turo sva zakljucila pri gostilni Zadruznik v Solcavi, priljubljeni destinaciji pokojnega CIGI-ja. Tudi nanj spomin se ni zbledel in naj tako tudi ostane!!!

 

Rok Barbic in Ales Paradiz

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »