Meglena in mokra Dvomljivka

Najprej mraz, zadnje dneve pa toplo, a spremenljivo vreme plezanju v velikih stenah nista naklonjena. Danes je bil ravno pravi dan za obisk domačih sten nad Grohotom. Odločil sem se za Dvomljivko v Durcah (III+/II, 240 m), do katere je dostop najkrajši. Za kratek čas me je rahel dež dobil že med dostopom, pa nato proti robu stene in še med sestopom. Pripravljen sem bil tudi na kako ploho, a je na moje veselje dopoldne ni bilo.

Stene so bile ovite v meglo in mokre, a z gumo stealth S1 na čevljih to ni noben problem. Prime skoraj enako dobro kot v suhi skali.

Tura je bila zopet ena tistih, ki so mi zelo pri srcu. Nad planino Grohot popolna samota, ki so jo motili le glasovi in ropot pri nakladanju bikcev na traktorske prikolice po končani poletni paši. A sem se tako zlil s steno in sam s sabo, da sem jih slišal le tu in tam.

Igor

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »