Meta v Veliki Raduhi in Igličeva

‘Dober dan’ za vse, ki se jih sreča v hribih, tudi če je na melišču v ‘tevikah’, ki to niso, ali pa mu četrti klin zavarovane poti pove, da mogoče nima ravno ta pravih pogojev.  To je najlažji povzetek preteklega vikenda.

V soboto sva z Urošem Lesjakom jedla liste Pelina po Mali rinki, hkrati pa plezala Igličevo V/IV+ 350m . Fascinantna smer, predvsem za svojo letnico nastanka, ki je danes izdatno opremljena. Čeprav sva bila sama, sva se enkrat skrila k steni, dokler nisva videla da hrup ogromnih skal prihaja iz Turskega žleba.

V nedeljo sva ob nedeljski uri z Matejem Kodrinom začela plezati smer Meta V-/IV+ 270m v Veliki Raduhi. Menda sem povedal veliko grdih besed, zabil kar nekaj klinov, še več kamnov kot jaz, pa je sprožil Matej. Plezanje je lepo po logični liniji. Bil je fajn dan.  

Davo Mihev

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »