Naš Jurij Gorjanc je danes magistriral

Specializaciji iz kirurgije je dodal še magistrski naziv. Ob 12. uri je v mali predavalnici medicinske fakultete v Ljubljani uspešno zagovarjal magistrsko delo z naslovom “Učinkovitost mehanizma z mrazom izzvane vazodilatacije kot napovednega dejavnika za nastanek zmrzlinske okvare tkiv”. Magistrsko delo je posvetil velikemu prijatelju Francu Oderlapu, ki je nesrečno preminil pod osemtisočakom Manaslujem; pa tudi vsem drugim, ki so odšli v gorah.

Od koroških alpinistov sta bila prisotna tudi – kdo drug kot Grega in Matej.  Žal je bil edini na Jurijev zagovor namenjeni predstavnik koroških gorskih reševalcev  Zdenč ( tu ne štejem očeta Janeza), danes nepredvideno zadržan.

Zanimivo magistrsko delo bova z Jurijem, v bolj poljudni obliki seveda, na tej strani predstavila v kratkem.

Opravičujem se za slabe fotke – kolikor sem jih lahko, sem jih popravil. Moj “trotl” aparat je bolj za v stene, kot pa za predavalnice. Bom pa za intervju zrihtal kako boljšo.

Jurij, še enkrat, ISKRENE ČESTITKE !!!

Cigi

Zahtevna strokovna komisija mu z vprašanji ni prizanašala
Ponosna mama
in enako ponosni oče, tudi "naš" Janez
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. Igor, Grega in Matej! Iskrena hvala, da ste prišli. Igor ponosen sem na to Tvojo podporo načelnika. Pa spet si jemal dopust, pa bencin in vse to. Ko bi še kiri klub v Sloveniji mel takega načelnika. Oziroma ne, kr samo mi ga mejmo…

  1. Sm vse od tvojga komentarja gruntu, a naj kero rečem, ali naj sploh reagiram, al se naj kr v topel puh zavijem ob tvoji oceni mojega dela in zadovoljno potuhnem v neupravičeno lagodnost, za katero pa v našem klubu še ni pravi čas.

   Res smo šprikle mav napeli in se hitreje bližamo cilju in kar je še posebej pomebno – množimo se ne glede na demografsko politiko tudi z mladimi. A tudi v drugih klubih in AO-jih so za krmilom fajn babnice (Jezersko, Domžale) ali dedci. Kr najbližjega si poglej in njihovega načelnika, kako lepo ga z eno besedico pohvalijio in vzpodbudijo za naprej(npr. pozimi Ledna, večinoma Meggi, v kratkem pa “gospodinjska”).

   Torej, več nas je, ki smo nepoboljšljivi optimisti in pripravljeni še kaj od sebe dati, da vsaj del tega, kar bova objavila v intervjuju s tabo, še živi.

   1. Ja pa še to. Do tistih, ki ne opravijo osnovnih obveznosti po Pravilih … kluba…(plačana članarina za AKČ in PZS, vzponi pri pripadnosti niso pomembni, so pa zaželjeni) pa res nisem prizanesljiv. Kar tako zaradi današnjega statusa ali “zgodovinskih” zaslug se v našem klubu, dokler bom jaz načelnik, ne bo nihče šmuglu.

 2. Iskrena hvala vsem za voščila. Tematika naloge je taka (omrzline pri alpinistih), da bomo še lahko sodelovali v medicinsko-alpinističnih razpravah v bodoče. Ali kot je – anekdotično – povedal nekdo, ki je prisotnega na zagovoru moje naloge povprašal o vsebini dela; poročilo se je glasilo: “Alpiniste delimo v tiste, ki so že pomrznili in tiste, ki še bodo…”
  No ja, sem si mislil svoje.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »