Neusojeni Grintovčev steber

Včeraj zgodaj zjutraj sva se z Zdravčem od spodnje postaje žičnice na Češko kočo namenila pod Grintovčev steber. Po zame kar napornem dostopu sva vznožje stene dosegla nekaj po deveti uri. Pred nama v stebru in za nama je bilo nekaj navez. Prva naveza je po najini oceni plezala razmeroma počasi.  Prehitevanje v plezalnih smereh zaradi varnosti ne sodi v mojo alpinistično etiko, poleg tega pa nama tudi ni bilo do tega, da bi na štantih stali ali viseli v grozdih, zato sva se nameravani turi odpovedala. Odločitev je bila seveda težka, a misliva da pravilna. Bova pa to popularno smer letos zagotovo še splezala, ampak po drugačni časovnici.

No, tura je bila kljub vsemu lepa in kondicijsko koristna. Seznanila pa sva se tudi s tem delom Grintovcev, kjer še nisva plezala.

Ko popoldne doma ravno pospravim plezalno opremo od Bremze prejmem naslednji SMS. “Mi2 sva zun, vse OK”.  Sporočila sem bil verjetno prav tako vesel kot Boško in Bremza, ki sta uresničila svoj načrt. Čestitam še enkrat.

lp, Cigi

Grintovčev steber poteka desno od snežišča v steni
Sestop nazaj proti Češki koči
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »