Nova centralna v Veliki Babi

Danes zutra kot morem bit vedni zgodn sem od doma štarto malo pred peto uro proti Jezerskem. Tam sam se dobla z dobrim kolegom/alpinistom (sodelavcem) Simonu Babiču iz Kranja in se odpravla proti Velki Babi. Dobit se bi mogla ob 6h sam nama nekot ni ratalo zato sma se od jezera odpravla šele 6.20h. Ko sma prišla do tovorne žičnice pod Češko kočo je tam bla že prava gužva in sma se kr borila za parkplac.

Po slabi urci do vstopa, sma bla kr malo jezna ker nisma bla prva , pred nama sta bli že dve navezi (ena trojana in ena dvojna naveza), za nama pa še pomojem cev avtobus, ki so šli v to smer. Ob 2h ko sma sestopala se  ble v smeri še cca 3 naveze (sonce pa pripekalo direkt v smer).

Za smer sma rabla 4h in glede nato da je bla gužva na štantih (in da se pohvalim- zame prvič) sma lezla cug-cug 🙂 sma bla kr dobra!  Smer je bla res ful lepa sploh tiste plate vmes, ki jih je kr za šteri cuge(mogoč več), morem rečt da sem ful užival in biv tud prvič v steni brez našega načelnika 🙂

Za sestop pa nimam besed. Zelo dovg in zelo naporn sestop (vsaj za mne je biv)!!!

Lp PFacebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

    1. Sm tut jes ponosn in vesel na št tvoj vzpon, še posebi na premierno lezene cug – cug.
      Zgleda, da sm svojo vlogo “učitla” kr nekam splu. Glede na to, da jes ž bolj sestopam, ko pa grta rinem, bi bil žavostn, če me štak nabrit mladenič ne bi hitro presegu (no, kaj mihnga ti bom pa še vedno voh pokazu :))

      Fajn bod !

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »