Ohcet v Grohotu

Včeraj smo alpinistični prijatelji, gorski reševalci in ostali prijatelji ter sorodniki na Grohotu pred GRS bajto pospremili našega načelnika Bremzo v zakonski stan. Bilo je veselo, še posebej čez noč, ko se je ob živi glasbi plesalo in veselilo vse do svita in še malo čez.

Prvič smo bili na poroki v gorah. Črnjanska županja pa si je zaželela, da bi kakega alpinista poročila prav pod steno. Zelo primerno mesto bi bilo v široki votlini pri vstopu v Plate. Nekaj kandidatov vseh generacij smo našli, ali pa se bo kateri tudi v resnici odločil za to, je ostalo  neodgovorjeno vprašanje.

Zgodaj zjutraj, ko je velika večina svatov legla k potrebnemu počitku, sem se odpravil v Lanež in ponovil Greben šepavega gamsa (III/II, 135 m). Za sestop mi je bila najbolj pri roki Mišina grapa (III/II, 125 m) in hitro sem bil zopet v Grohotu, kjer so se že kazali znaki prebujanja najmanj utrujenih.

Igor

003 004 007 011 013 014 015 018 - Kopija 019 021 022

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Čestitke in vse dobro mladoporočencema. Niste pa napisali, da je “Bilo veselo….” v Koči v Grohotu in ne pred GRS bajto – vsaj tako je bilo videti ob 20.30 uri, ko nama je oskrbnik odklonil prenočevanje in s tem spremenil turo. Zaradi izkušenosti nočna akcija GRS ni bila potrebna.

    Lep planinski pozdrav Pavel

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »