Ohcet v Grohotu

Včeraj smo alpinistični prijatelji, gorski reševalci in ostali prijatelji ter sorodniki na Grohotu pred GRS bajto pospremili našega načelnika Bremzo v zakonski stan. Bilo je veselo, še posebej čez noč, ko se je ob živi glasbi plesalo in veselilo vse do svita in še malo čez.

Prvič smo bili na poroki v gorah. Črnjanska županja pa si je zaželela, da bi kakega alpinista poročila prav pod steno. Zelo primerno mesto bi bilo v široki votlini pri vstopu v Plate. Nekaj kandidatov vseh generacij smo našli, ali pa se bo kateri tudi v resnici odločil za to, je ostalo  neodgovorjeno vprašanje.

Zgodaj zjutraj, ko je velika večina svatov legla k potrebnemu počitku, sem se odpravil v Lanež in ponovil Greben šepavega gamsa (III/II, 135 m). Za sestop mi je bila najbolj pri roki Mišina grapa (III/II, 125 m) in hitro sem bil zopet v Grohotu, kjer so se že kazali znaki prebujanja najmanj utrujenih.

Igor

003 004 007 011 013 014 015 018 - Kopija 019 021 022

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Čestitke in vse dobro mladoporočencema. Niste pa napisali, da je “Bilo veselo….” v Koči v Grohotu in ne pred GRS bajto – vsaj tako je bilo videti ob 20.30 uri, ko nama je oskrbnik odklonil prenočevanje in s tem spremenil turo. Zaradi izkušenosti nočna akcija GRS ni bila potrebna.

    Lep planinski pozdrav Pavel

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Vive le Fontainebleau

Letošnje leto mineva s svetlobno hitrostjo in z enako hitrostjo se približuje tudi poletje, s poletjem pa temperature v katerih lahko v plezanju zares uživaš

Preberi več »