Opererana rit, Peca

Pretekli dve sredi sta bili pred vajami v Balosu preživeti na Peci, kjer je ob soncu že prav poletno, ob megli pa še malo zimsko. Na vrhu je še za odtenek snega, a premalo za smuči. Nastala je nova opremljena smer, z modernimi svedrovci in staro zalogo klinov made in Koroška. Načeloma tudi očiščena migajočega kamenja, sigurno pa je kaj še ostalo skrito, vendarle je smer hribovska. Najtežji del je kompaktna skala.

Opererana rit 7a+ S2/3 100m
Prva plezala: Andrej Jež (PP) in Davo Mihev 18.5.2022
Dostop: Iz parkirišča Jakobe mimo planinskega doma, do večje travnate izravnave pod vrhom Pece (fuzbal plac) Tam levo navzdol po meliščih proti steni,pod večji previs. Na vstopu sidrišče, s prusikom. 1.30h
Opis: Sledimo svedrovcem in klinom. Od sidrišča rahlo desno, po manj izraziti zajedi navzgor in pod strehami v levo ($). Konec prečnice navzgor do sidrišča. Od tam desno v izrazito zajedo, ki preide v kamin in na vrh.
Ocene po raztežajih: 7a+, 5c, 5a

made in Koroška
Gravitacija
Glavni del smeri
Pogled iz ”fuzbal placa”. Označena sidrišča v smeri
Vris smeri (zelena) na staro fotografijo
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »