Opomnik, Mastn grif meeting

OTVORITEV KLUBSKE  PLEZALNE STENE – MASTN GRIF MEETING

22.10.2022 ob 11. uri vabljeni na otvoritev in test nove plezalne stene nad garažo GRS v centru Črne na Koroškem – MASTN GRIF MEETING. Občina Črna je v sodelovanju z Alpinističnim klubom neuporabljene občinske prostore spremenila v sodoben športni objekt, kateri bo odlično služil za treninge otrok ter rekreativcev in hkrati omogočal nadgradnjo težjih vzponov v hribih. Tako se športno plezanje vrača v center Črne, saj se je tu vrsto let odvijala tekma v športnem plezanju Mastn grif, katero so obiskovali tekmovalci od blizu in daleč, tudi sedanji reprezentanti/tke.

Investicija je del skupne operacije LAS Mežiške doline ”Okolju prijazna Mežiška dolina” v okviru katere sta del finančnih sredstev za plezalno steno prispevala Evropska unija – Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija, večji del za celovito ureditev prostora in izgradnjo dostopa je zagotovila občina Črna. Precej prostovoljnih ur in opremo pa je prispeval tudi Alpinistični klub.

Program začenjamo kmalu po 11. uri, ko bo vse zbrane nagovorila županja Romana Lesjak, katera je steno tudi že preizkusila. Po uradni otvoritvi bo za vse obiskovalce mogoče brezplačno testiranje Ocun plezalnih copat, slednje bo Višinska baza zagotovila v vseh modelih in številkah, nekaj bo tudi srečnih nagrajencev. Da energije nebo zmanjkalo bomo poskrbeli za malo jedače in pijače.

Za vse tiste, ki vam Črna ni ravno blizu, lahko izlet združite s plezanjem v južnih stenah Pece, ali obiskom plezališča Burjakove peči, imamo pa tudi kar nekaj kolesarskih prog, ferat, Olimpline in seveda čudovito naravo.

Kmalu po 16. uri dogajanje selimo na smučišče v Bar Brunarca, kjer bomo imeli tapravo gavdo.

Vabljeni! Fajn bo!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »