Otvoritev klubske plezalne stene – Mastn grif meeting

Otvoritev klubske plezalne stene – Mastn grif meeting

Mastn grif, športno plezalna tekma na umetni plezalni steni je med najstarejšimi dogodki z neprekinjeno tradicijo v Črni na Koroškem. Njegovi začetki segajo daleč nazaj, ko se je v centru vasi za Turističn tedn vsako leto postavila umetna stena iz zidarskega odra in vezanih plošč. Tekme so obiskovali tekmovalci od blizu in daleč, tudi sedanji reprezentanti in olimpijci, prav tako pa je velik odziv doživela med gledalci. Mastn grif je eden izmed glavnih dogodkov članov Alpinističnega kluba Črna, zadnjih nekaj let pa se je prestavil v eno boljših slovenskih plezališč Burjakove peči v krajinskem parku Topla. Kar nekaj let, dni in noči je preteklo, da smo nenadoma ob zagnanosti s pomočjo občine in Evropskih sredstev prišli do notranje nizke plezalne stene in lastnih prostorov. Konfiguracija stene in oprimkov je namenjena tako treningu za moč, plezanju postavljenih problemov kot tudi otroški vadbi. Predvsem pa upamo še na nadaljnjo širitev, saj nam idej ne bo zmanjkalo. Veliko smo jih že realizirali, še več pa jih je v teku. Zaenkrat je potrebno do konca opremiti garderobo, sanitarije, dodati oprimke, ter prostor še dodatno opremiti z rekviziti za trening.

V soboto 22.10.2022 s pričetkom ob 11. uri vas vabimo na otvoritev oziroma na prvi test plezalne stene t.i. Mastn grif meeting. Na samem dogodku bo podjetje Višinska baza omogočilo brezplačno testiranje plezalnih čevljev Ocun, med vsemi pa bo izžrebanih tudi nekaj srečnežev, ki bodo prejeli zavidanja vredne nagrade. Ker bo dogodek celodneven, bo poskrbljeno za hrano in pijačo, zvečer pa bomo dogajanje preseli v bar Brunarica na smučišču, kjer bomo imeli čisto pravo gavdo.

Na dogodek ste vabljeni vsi, tisti ki ste zgolj radovedni kako vse skupaj izgleda, ter tisti ki se želite preizkusiti na novih oprimkih in smereh v Črni na Koroškem!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »