Otvoritev razstave v Mežici – 85 let organiziranega alpinizma na Koroškem

Še en prijeten večer potujoče razstave s celotnim naslovom 85 let organiziranega alpinističnega delovanja na Koroškem, tokrat otvoritev v Mežici v Narodnem domu na dan 1. 6. 2022. Sveži in zanimivi govori, kratka in sladka otvoritev.

Za povezovanje smo hvaležni Aleksandri Ramšak (KPM – Koroški pokrajinski muzej), za koordinacijo in vodenje celotnega projekta ter za govor gre zahvala kustodinji KPM Andreji Šipek. Seveda so nas ob kratkem nagovoru pozdravili še direktor KPM-ja mag. Tadej Pungartnik ter mežiški župan gospod Dušan Krebel. Alpinistični del nagovora in govora sta prevzela Andrej Jež, načelnik AK Črna ter Nenad Čmarec, član AK Črna, oba iz Mežice. Fino in zanimivo in fajn živo ter nasmejano. Kdor ni bil, sam si je kriv. Za čudovit glasben začetek je poskrbela flavtistka Taja Jesih, učenka glasbene šole Ravne na Koroškem. Hvala lepa vsem!

Še nekaj fotk in vse dobro do naslednjič.  

KR

Foto: jaz

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »