Paklenica 2010

Zagotovo najbolj ponosna in zadovoljna udeleženca plezalnega tabora v kanjonu Paklenice sta Blaž Penec – Bremza in njegova hči Katja. Bremza je lahko ponosen na svoj vzpon po smeri Slovenski PIPS, še bolj pa na vzpone nadarjene in hrabre komaj 11. letne hčerke, ki je v navezi z atijem in Jarošem v Aniča kuku preplezala smer Trik (5a), s Katjo Škrubej in Čmarkom pa Kanjonsko smer v Čuku (III, 300 m) in sama sestopila po Beli Rampi, seveda s Čmarkom kot crash padom pod njo.

Sicer pa lepo po vrsti. Tradicionalni jesenski plezalni tabor v kanjonu Velike Paklenice smo imeli od 21.-24. oktobra. Zdaj že tudi tradicionalni vodja Blaž Piko je tabor odlično organiziral. Letos se nas je v campu Vesna  zbralo kar 17. članov AK Črna. Poleg vodje tabora še: Nika Kajnih, Eva Medved, Katja Škrubej, Grega Lačen, Grega Golob, Nenad Čmarec, Žan Naglič, Jani Hercog, Blaž Penec s hčerko Katjo, Zdenko Žagar, Zdenko Razbornik, Rajko Kos, Jaroš Zajec, Rok Barbič, Gašper Stopar in Igor Radovič. Grega L. je plezal s Tomažem Jakofčičem (Akademski AO) in Tino di Batista (AO Lj. Matica )

Vreme je bilo za ta letni čas nenavadno hladno, tako da smo na plezanje odhajali šele med 9. in 10. uro. V petek in soboto je bilo za plezanje prijetno toplo. V nedeljo pa smo se morali zaradi poslabšanja vremena odpraviti proti domu že dopoldne. Tako je odpadlo še kar nekaj načrtovanih plezalnih vzponov. Kljub temu smo opravili kar lepo število izbranih, po kvaliteti pa smo načrte celo presegli.

Kaj smo plezali s tečajniki alpinistične šole je navedeno v posebnem poročilu, ki sem ga napisal, ker smo bili prvotno dogovorjeni, da bo poročilo o taboru napisala Katja Š.. No, pa so zopet določili mene.

Preplezali smo naslednje smeri:

Aniča Kuk:

Kaurismakis Mistake (Grega Lačen – Tina di Batista) VIII+, 350m

Kraški Slovenski Tržaški Sizbek (Rok Barbič- Grega Golob) 6a+, 200 m

Brahmova smer (Gašper Stopar-Blaž Piko-Rajko Kos) 5c, 300 m

Šaleška smer (Katja Škrubej-Nenad Čmarec) 4c, 120 m

Trik (Blaž Penec-hči Katja-Jaroš Zajec) 5a, 120 m

Akademska (Žan Naglič-Igor Radovič in Jani Hercog-Zdenko Žagar), 5a, 180 m

Debeli kuk:

BWSC (Grega Lačen-Tomaž Jakofčič) 6c+, 200 m

Slovenski PIPS (Blaž Penec-Jaroš Zajec, Grega Lačen-Tomaž Jakofčič) 6a, 200m

Kuk od Skradelin:

Flex&Rex (Rok Barbič-Grega Golob) 5c, 120 m

Piksi&Diksi (Rok Barbič-Grega Golob-Rajko Kos) 5a, 100m

Poleg navedenih smo preplazali še nekaj lažjih smeri v Čuku, Velikem Vitreniku in Kuku Tisa (Nosorog, Kanjonska, Bela rampa, S rebro in S greben, smer Oliverja Dragojeviča, Oprosti mi pape in smer Josipa Debeljaka).

Kaj bi šele bilo, če nam bi bila vremensko naklonjena tudi nedelja ? Kljub temu, bilo je uspešno, lepo in prijetno.

Vodja tabora Blaž se je na koncu zaključnega govora hotel za v bodoče izogniti organizaciji tabora, a tako številčne in enoglasne vzpodbude in podpore ni mogel zavrniti. Blaž, prihodnje leto nas bo pa 20 + ?. Bilo nas bi že letos, pa se Nika S., Tina, Peter M. in Keks tabora žal niso mogli udeležiti.

En lep pozdrav, malo sončen, malo oblačen, malo deževen in še rahlo slan.

Cigi

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. Katja me je okrcala, da ne morem napisat, da je bilo za poročilo dogovorjeno, da ga bo napisala ona, ker o tem ni nič vedela. Vodja tabora mi je pred taborom in tudi v Pakli rekel, da bo poročilo napisala Katja, njej pa je očitno pozabil naročiti. Včeraj mi je dejal, da ga naj napišem kar jaz, ker imam vse podatke. Poslal mi je tudi fote, prav tako Bremza.
  Toliko da boste vedeli, da se Katja ni izmikala pisanju poročila. Bom podobne nesporazume v prihodnje preveril sam.
  V poročilu sem Katjo omenil zato, ker sem zjutraj za šolski del napisal posebno poročilo, sicer bi vse združil v enega.
  Pa veselo naprej in poročajte na SS čim več o dogajanju v hribih in dolinah. Zdaj, ko bo bolj mrtva sezona tudi o kakem zanimivem dogodku iz preteklosti – zakaj pa ne !

  1. Prosil bi vse, ki ste kaj slikali na taboru, da slike pošljete Igorju. On bo naredil ožji izbor in uredil galerijo “Paklenica 2010”. Mislim, da je bil tabor uspeše, zato naredimo še piko na i. Hvala vsem udeležencem in nasvidenje v naslednji vojni.

   LP Blaž.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »