Paklenica

Le kaj si o vsem sodobnem kričanju v nacionalnem parku mislijo polžki, ki se premikajo vertikalno tudi tam kjer ni svedrovcev, brez ‘Jožica potegni’ in ‘vuci uže’…

Skratka, za praznični konec oktobra se nas je v Paklenici nabralo številčno kar precej za Črjansko vas, še veliko več pa nas je bilo v Kempu Vesna če bi prešteli vse Korošce.
V izvidnico smo že pred ostalimi odšli Denis, Tjaša in Davo, kar se nam je precej obrestovalo saj smo v kanjonu naleteli na precejšnjo spokojnost. Do prihoda glavnine smo splezali smeri Velebitaška in Nostalgija.

V petek so v kemp prišli že vsi čini razen načelnika, tako da se je vzdušje naglo stopnjevalo.
V soboto sta Tjaša in Denis plezala Domžalsko in L’nno delle Lumace ,Uroš in jaz pa sva se zaradi pozne ure ujela v Stupu, kjer so nama Hrvati trdili, da je šele pred njimi počasna skupina, Slovenjgradčani prijazno abzajlali čez glavo, iz vrha pa sva spravila par lovilcev story-ev, katera nista znala z vrvjo navzdol.
Več sreče so imeli tudi ostali, tako sta Miha in Jaka plezala Karamara sweet temptations, Jure in Gal Gospodari kiše, Rok in Jure ter tretja čelada pa Barba Antin. Razen za Miha in Jureta, so bile to za vse prve večraztežajne smeri.
V soboto zvečer, ko smo bili končno vsi na kupu okrog šotorov, je bila debata tako narečno glasna in dolga v noč, da so nam verjetno vzvišeni ‘glavnomeščani’ po neuspelih poskusih menjave glasbe poklicali hrvaške policiste, kateri pa so bili zelo prijazni 😊 in vrgli še en pacl gr na ojgn. ”može malo tiše?” ”pa naaravno moože!”

V nedeljo po malo spanja, sta se Andrej in Tjaša zagnala v smer Funkcija, Uroš in jaz v Brid za veliki čekič, Denis, Jure, Miha, Jaka, Gal v smer Karabore, Rok in Jure s tretjo čelado pa v Flex&Rex.
Kljub dobri morski hrani , je počasi vreme načelo zdravje in vzdušje. Tako so nekateri v ponedeljek že zgodaj odšli domov, Andrej, Tadeja in Katarina so splezali Tinin, Rok in Jure pa sta se mi pustila prepričati da gremo še do Frau Bluher.

Summa sumarum bilo je fajn, vmes se je kar nekaj tudi frikalo, plavalo, spilo veliko čaja in meda, na štantih žvečilo žajbelj ter kaj novega nagruntavo.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »