Palenk in Aleksandrov ledni krst

Danes, petek trinajstega, sva se z Aleksandrom podala preko Bukovskega sedla pogledat, kakšno je vreme v Logarski. Prometni kaos, sneženi petek, vojna in mir na cestah, vse to sva slišala po frekvencah radia, ko sva se po rahlo zasneženi cesti peljala proti Solčavi. Tam pa dež in +2 stopinji. Nepredstavljivo, glede na to, da je bilo še včeraj -10. Narava okrog naju vsa v rjavem, kot bi bilo konec oktobra. Megle so dale vedeti, da se v zgornjih plasteh ozračja skriva zima, sneg. Proti Logarski se je dež obračal v sneg in na parkirišču pod Palenkom je že snežilo. Ker se Aleksander šele spoznava z lepotami ledne plezarije, sva se odločila, da se podava v slap Palenk. Razmere, razen sneženja, odlične, zaradi visokih temperatur je bil led “ko putr”. V dobri uri in dveh vmesnih štantih sva bila že na vrhu. Med najinim plezanjem pa je Logarsko dolino lepo pobelil sneg. Rjavo barvo je zamenjala zimska belina. Zima se je končno prikradla tudi v naše kraje. Hiter sestop ter “daritev” pri Zadružniku, nato pa pot nazaj v zasneženo Črno. Na vrhu Bukovskega sedla je bilo že dobrih 20 centimetrom snega. Vendar za Frontero to ni bil problem. Tako sta preizkus prestala oba, Aleksander v njegovem prvem zimskem alpinističnem vzponu in njegova Frontera, z novimi gumami v prvem snegu.

Plezala in nasploh uživala v sneženem petku,

Gašper in Aleksander

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »