Palenk in Sušica

Bremza, Rok in Boštjan

Kljub ne najbolj obetavnim poročilom o razmerah ter kar črnogledim napovedim nekaterih smo si danes vzeli dopust. Malo smo že bili zaskrbljeni, da ne bi bilo vse zaman. Pokazalo pa se je, da smo se še kako prav odločili.

V družbi lednega plezanja željnih sodržavljank in njihovih številnih spremljevalcev ter oboževalcev sta se Rok in Boštjan prvič seznanila z lednim plezanjem v Palenku. Nato pa smo se prestavili pod Sušico, kjer smo bili povsem sami.

Po začetnem obotavljanju je našo neodločnost presekal Brezma z : “Ma gremo pa k…”. Prevzel je mesto strojevodje in nas varno popeljal preko slapu s svojima povsem novima Quarkoma. No, tudi jaz moram pohvaliti nove Grivelove G20, ki so se odlično izkazale in jih v slapovih ne zamenjam z nobenimi drugimi krampižarji več. Plezanje Sušice je bilo mnogo bolj prijetno, varno in navdušujoče, kot je kazal pogled od spodaj.

Po obveznem postanku v Zadružniku smo dobro znani natakarici zaželeli vse naj v tekočem letu in jo preko Bukovskega sedla mahnili v še vedno zelo mrzlo Mežiško dolino.

Uživali smo: Blaž Penec – Bremza, Rok Ajtnik, Boštjan Naveršnik in  jaz.

Ne zanašajte se preveč na poročila drugih, pojdite in  presodite raje sami. Ocena razmer je zelo osebna zadeva.

Srečno !

Cigi

Bremza, quarki in Sušica

Rok v 3 cugu Sušice
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Novičko je včeraj komentiral tudi Gašper. Njegov komentar sem verjetno med naknadnim urejanjem zbrisal, zato ga zdaj citiram:
    “Ja fajn vam je ratavo. mav vam pa zavidam …. ko bom js pršo domo bo pa spet vse tkvo. naj gre vse skop v pi****.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »