Plezanje na Peci

S prihodom prvega od poletnih mesecev se je končno na nebu pokazalo sonce, to je sicer svetilo tudi maja, le da so ga večino časa zakrivali deževni oblaki. Posledično se aktivnosti iz plezališč in domačih kavčev selijo tudi kam nad gozdno mejo.
Na melišču pod Malo Raduho je še nekaj snega, je pa zato mogoče na in iz Pece priti skoraj brez stika s snegom. To je bilo mogoče že pred dobrim mesecem ob uporabi urejenega spusta čez steno Kordeževe rame, razlika sedaj je le v krajšem dostopu.

Za vikend sta Miha Ozimic in Aljoša Škapin plezala smer Jugoslovanski prvak Brane 6b S2 140m, v četrtek popoldan pa sva Miha Ozimic in Davo Mihev plezala smer Funflantan narodni heroj 6a+ RS2 180m. Dogovorjena sva bila za štart ob 8 uri, pod steno pa sva prišla okrog 14.30 😀 Kljub temu, da so se prvotni plani spremenili sva ”za trening” vseeno na vrh nesla vsak svoje kline in nahrbtnik. Obema se je zdel način plezanja v smeri (z nogam naprej) super, poleg svedrov je nekaj klinov, ne škodi pa kakšno premično varovalo. Skupaj sva daljšo smer plezala prvič, lahko bi se reklo utečeno, ni pa (še) šlo čisto brez razmišljanja o naslednjem gibu A0.
Opisi teh in težjih smeri v Peci so dostopni v novem super vodniku Moderne večraztežajne smeri.

Miha v najtežjem raztežaju, glede na skico, problema sta bila drugje 😀
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Zahvala sponzorjem

Otroci so naše največje bogastvo in semena, ki jih je dobro primerno zalivati, da bodo postala cvetovi naše družbe. Največ, kar lahko storimo za njih,

Preberi več »