Plezanje v Karnijskih Alpah

Jurij še ni dobro pospravil opreme po vrnitvi z Elbrusa pa se mu je že zahotelo skalnega plezanja. V sredo me je poklical in v nekaj sekundah sva se dogovorila, da se mi pridruži. Že prej sem bil dogovorjen za plezanje nad prelazom Polockenpass, zato se je nama z Gašperjem včeraj pridružil še Jurij z njegovim soplezalcem, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost. Skoraj prepričan sem bil, da bodo razmere za plezanje tam dobre. Tudi nebo je zaprlo svoje pipe in večji del dneva je sijalo sonce.

V imenitni skali smo preplezali dve zelo lepi smeri. Dopoldne smo začeli v sončni vzhodni steni Frischenkofla s smerjo Bella Venessia (5c, 160 m), popoldne pa nadaljevali v nasproti ležeči zahodni steni Pal Piccola po Spigolo de Infanti (5a, 200 m). Na dostopu in sestopu je bilo še nekaj snega, obe steni pa povsem suhi. Pogled na okoliške gore pa je kazal še pravo zimsko podobo, čeprav lahko poznavalci Karnijskih Alp najdejo še nekaj suhih sten, primernih za plezanje v tem času.

Igor

015 012 011 010 008 007 004

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Zahvala sponzorjem

Otroci so naše največje bogastvo in semena, ki jih je dobro primerno zalivati, da bodo postala cvetovi naše družbe. Največ, kar lahko storimo za njih,

Preberi več »