Potujoča razstava 85 let alpinizma na Koroškem – otvoritev v Slovenj Gradcu

Prejšnji teden v torek zvečer nismo spregledali otvoritve potujoče razstave 85 LET ALPINIZMA NA KOROŠKEM.

Potovanje razstave ima zastavljeno pot in del le-te je že opravljen. Obiskala je že Ravne, Mežico, Prevalje in trenutno je na ogled v Slovenj Gradcu v Športnem centru na Kopališki ulici 27.

V Slovenj Gradcu na otvoritvi nas je najprej pozdravila avtorica razstave kustodinja KPM Andreja Šipek, predstavila je alpinizem na Koroškem, nato je Nejc Založnik prebral zapis Petra Jeromla o alpinizmu. Kustodinja Aleksandra Ramšak je program povezovala in je k besedi povabila še slovenjgraška alpinista Miho Hrastelja ter Borisa Repnika, ki sta povedala vsak nekaj zanimivega o svojih poteh. Sledilo je prijetno druženje ob zakuski in seveda ogled razstave.

Vsem, ki so k temu dogodku kakorkoli pripomogli, se lepo zahvaljujemo.

VABLJENI K OGLEDU!

Naša potujoča razstava bo obiskala še Dravograd, Črno, Radlje, Muto, Mislinjo ter pred hrambo v muzejskem arhivu tudi Mojstrano.

Se vidimo, če ne prej, decembra v Dravogradu!

KR

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »