Prh, Led, Škripavc

Prh
16.1.2022
V Nedeljo smo v Srednji Raduhi plezali smer Stanetova zajeda IV-/III 165m Uroš Lesjak, Matevž Gradišnik in Davo Mihev. Razmere so bile takšne, da za napredovanje sneg ni bil uporaben,kvečjemu ga je bilo potrebno odstraniti, da si videl kam zatakniti cepin. Na vrhu je bilo lepo sončno, smeri v Raduhi pa so bile tisti vikend oblegane kot že dolgo ne. Na predvečer plezanja smo zopet na dolgih valovnih dolžinah ujeli super radijski repertoar.


Led
20.1.2022
Z Jarošem Zajcem sva v torek popoldan pregledala stanje slapov v okolici, ki pa je takšno kakršno dopuščajo trenutni pogoji. V soju lune sva trenirala na Božičovem. Kot rezultat informiranja smo v četrek popovdan šli plezat slap za topilnico TAB (hvala za prepustnico) 90°/20°-60° 120m. Spodaj je bil še preveč  svečkast, zgornji skoki pa lepi, razen zadnjega, kateri je malce pokal. Plezali smo Andrej J. Jaroš Z. Davo M. Aleš P. Gašper Z.


Plezala se je tudi smer Kralj Matjaž M7 v Helenski sveči. Ponovila sta jo avtor in prvi ponavljalec.


Škripavc
21.1.2022
Tudi dvema, ki rada spita, lahko uspe  štartati ob 5 in iz prvega štanta opazovati kolone, katere se valijo po dolini proti Teranovi smeri WI3+ 350m, preverit če je tako, kot piše na internetu. Razmere so bile v smeri fajn, višje pa je snega precej malo. Ko sva pršla nazaj skozi žrelo, je bila na vstopu v smer še vedno gužva. Proge za tek na smučeh in hokej igrišče izgledajo po dolini super pripravljene, Kazuba dehidracijska enota na letnem parkirišču je pa tut fajn!  Plezala sva Andrej Jež in Davo Mihev.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »