Projekt ( na konco je bil pa Jocin greben)

Ko sma zadnič s strico sedeva pri županovi kočici u grohoto  in so šli mimo planinci in vprašali kam grema, sma odgovorva da u Lanež plezat. Pa vpraša en izmed njih, če kako novo, pa  Blaž iz prve, da u Lanežo pa tžko da bi še kero novo našva. Takrat sma šva plezat TV 625. No in pred vstopom vidim js tako lepo plato, in zaka pa nebi šva probat. Je reko stric, da tta bi bva pa zihr prvenstvena. Vredo pregledama kk je kej za zlezt pa da boma drugič šva u projekt. Zdej u soboto je bil na vrsti tti projekt. Sam najo je iz prve zavrno. Prvi cug bi bil lep čez plate grta u en mali kamin rahlo previs sam bi se ž našvo kej za držat. Sam je pa nasledni in vsi naprej cugi sam naložen kamen brez možnosti varovanja predvsem pa brez možnosti, da bi primo kak grif pa se na njem tud zadržo. Po “konkretni analizi terena” sma se nato podava v Jocin greben, kr sma srečava pr županovi bajti Cigijevo Joco, tk da je bva ideja tole, štrike vn, pa gas u greben. Na začetko je krušljivo, sam ma pa dva detalja da se mavo mrš tud na roke potegnt. Zlezva kamot pol sma šva pa po Hojnikovi poti proti dolini. Lepa pot, škoda da ni bol promovirana. Projekt sma zavrgva, lahk gre kdo drug probat ko ma mavo rajš kamnolome ko pa midva.

lp

gašper in blaž

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »