Rojevanje življenja na Desnem grebenu Kozje peči

Po včerajšnjem hokuspokusu v zasanjani D pečini (Klemenči peči seveda) sva danes s tečajnikom Nejcem Juvanom v Kozji peči ponovila Desni greben (III/II, 170 m). Pokazal sem mu tisto navdušujoče prijetno, lahkotno, sončno, uživaško – če hočete, romantično plat alpinizma. Malo sva se učila, malo plezala, predvsem pa uživala med opazovanjem prebujajoče narave, še posebej cvetov avriklja.

V spodnjem delu stene so bili samo še listi, v srednjem delu se je že kazalo novo življenje s cvetnimi popki, proti vrhu pa je bil kak avrikelj že odprt.  S svojo toplo sončno barvo je prebudil tudi mojo notranjost in z nasmehom v srcu sem lahkotnih nog plezal proti robu stene .

Med sestopom sem še malo osvežil oznake vstopov v smeri Kozje peči, tako da jih zdaj res ne bo težko najti, če se bo sem in tja kdo morda pa le odločil za plezanje v tej steni.

Igor

167 169 170 171 172 174 176

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »