Sam – 5. (z modrim nasmehom za zaključek tedna)

Malo sem že dolgočasen s tole našo Raduho, ampak kake druge izbire v popoldanskem času nimam. Zame je vseeno zanimivo, saj odkrivam prehode in smeri, ki jih še nisem plezal. In tako je bilo tudi danes

Izbral sem si kombinacijo smeri Eso-beso v spodnjem delu, nato Danijevo in izstop po Vlaknih raja (oranžna linija na sliki). Zelo lepa kombinacija z logično006 linijo in lepim plezanjem. Skala je večinoma dobra, a ne prav povsod. Dva, tri mesta so tudi kar izpostavljena in lahko plezalcu, ki ni vajen soliranja kar malo stisne krajnike. To naj bo opozorilo za mlade plezalce, sicer pa kombinacijo smeri zelo priporočam. Mnogo lepše in “resnejše” plezanje kot v drugih smereh okrog III stopnje v Raduhi.

V prvem raztežaju Eso-beso sem našel komplet, ki je na sliki na nahrbtniku. Verjetno je kdo opravil spust po vrvi. Vponki sta označeni z zeleno barvo. Če se lastnik javi, mu ga rade volje vrnem.

Za zaključek petdnevnega potikanja po pobočjih in stenah nad najvišjo slovensko kmetijo, so me tik pod robom stene z nasmehom pozdravile modre zvončnice.

Za jutri napovedano deževje  mi bo prav prišlo za kratek oddih po kar napornem “delovnem” tednu. Potem pa seveda naprej – časa je le še osem tednov, efektivnih le sedem.

Igor

001 002 005 006 008 009 010 012 013 020 023

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Zahvala sponzorjem

Otroci so naše največje bogastvo in semena, ki jih je dobro primerno zalivati, da bodo postala cvetovi naše družbe. Največ, kar lahko storimo za njih,

Preberi več »