Sinji in Vikijeva sveča

Pred napovedanimi kar obilnimi snežnimi padavinami, ki nas bodo kak dan gotovo zadržale v dolini, smo se danes v občasno kar vetrovnem, a lepem vremenu z Alešem, Andrejem (AK Ravne) in Gašperjem odpravili v steno pod Češko kočo.

Gašper je doživel svoj slapni krst. Ker je tudi sicer imel dereze prvič na nogah, smo se najprej odpravili v dobro narejen Sinji slap. Aleš in Andrej sta ga kar solirala. Sledila je Vikijeva sveča, ki ji v prvem raztežaju morda še manjka malo ledu, a se da varno preplezati. Po drugem raztežaju je Andrej šel pogledat svečo, ki iz doline zgleda še precej tanka. Ocenil je, da bi se dala preplezati, da pa še ni ravno navdušujoča. Pa tudi Gašper je s ture moral odnesti lepe vtise o lednem plezanju. Te je sicer malo pokvarilo gaženje proti vrhu  po grapi levo od sveče, na koncu pa smo bili zadovoljni vsi. In to šteje največ.

Igor

001 004 4 005 006 007 009 011 012 013 014 015

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »