Skop naprej

»Črna je lepa!« je dejal Landi Fužir. »Alda je tk?«

Zakaj je Črna lepa? Kot srce v središču našega kraja stoji spomenik in se kot zvezda klati v različne doline, katerih lastnosti se prežemajo v ljudeh: urejeno in prostrano Javorje, trdna pokrajina Koprivne, skalovje v obronkih zelene Tople, z rovi prepletena Helena, lepa energija Bistre in Ludranskega vrha, v delavski duh povezana Žerjav in odmaknjeno skrivna Jazbina. Vse te lastnosti dolin oblikujejo Črjane in nas postavljajo v sobivanje z našo lepo naravo. Spajamo se v povezano in ponosno celoto raznolikih, trmastih ljudi, rojenih tam na začetku sveta, pod goro Peco.

Kadar nam narava pokaže, da moramo stopiti skupaj, to znamo! In to znamo narediti iskreno, srčno, nesebično in enotno. To je nekaj, kar zmoremo najbolje! To smo mi, Črjani. Tokrat smo in bomo stopli skop, saj po tem kliče narava v nas in bomo v objemu naših dolin na vasi zapeli v noč.

Lepo vabljeni vsi, da gremo Skop naprej! Dogodek, ki ga Turistično društvo in občina prirejamo v spodbudo in zahvalo vsem Črjanom, srčnim gasilcem z družinam, predanim reševalcem GRS Koroška, vam prostovoljcem in ostalim, ki ste pokazali neverjetno slogo, solidarnost in moč v preteklih dneh.

Vljudno vabljeni v petek 1.9.2023 ob 20:00 pred Kulturni dom Črna. Srečno!

Vabljeni tudi vsi tisti, ki ste nameravali priti na balvansko tekmo Mastn grif, katero je na žalost prav tako zalila voda. Kaj in kako bo s tem, bomo kmalu javili. Po tekmi, bi imeli ta koncert, zato zaenkrat toliko…

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »